Annemarie Semeijn

WIE BEN IK

Als kind hield ik een dagboek bij, was ik verhalen en gedichten aan het maken en had ik een rijke fantasie. Daarnaast was ik ook zorgzaam en hield ik veel van dieren en mensen. Ik voelde feilloos aan wat een ander nodig had.

Toen ik moest kiezen voor een studie was het dan ook niet gek dat ik twijfelde tussen ‘iets creatiefs’ en ‘geneeskunde’. Uiteindelijk koos ik, met behulp van mijn familie, voor het laatste.

Mijn medische opleiding en werkleven heeft altijd in het teken gestaan van zoeken naar balans. De co-schappen in het ziekenhuis vielen me zwaar maar de gedachte dat huisarts bij mij paste zorgde ervoor dat ik doorging. 

Na een paar jaar werken als huisarts, merkte ik opnieuw dat de balans zoek was. Waar ik in eerste instantie voldoende energie haalde uit het contact met patiënten,  viel de manier van werken me steeds zwaarder. Daarnaast groeide mijn interesse in de mens achter de klacht.  Ik zag de zoektocht van mensen bij onbegrepen klachten en de toenemende stress gerelateerde (lichamelijke) klachten.  Er ontstond een diep verlangen om juist deze doelgroep te gaan begeleiden.

Met behulp van een coach onderzocht ik nieuwe mogelijkheden en besefte ik me dat het tijd geworden was om een keuze te maken die bij mij als persoon paste. Ik startte met een opleiding tot Integratief Counselor om gehoor te geven aan mijn wens.

Mijn eigen zoektocht heeft me veel geleerd over het stellen van grenzen, het zoeken van balans, eigen keuzes maken en de werking van de geest op het lichaam. Ik heb mijn eigen (lichamelijke) klachten zien verminderen en verdwijnen. Daarbij begrijp ik ze veel beter, als ze weer eens opduiken.

Naast counseling werk ik op de geneeskunde en huisartsenopleiding (VUMC) als huisarts-docent en onderwijsontwikkelaar (SOLK en professionaliteit).

Sinds 2018 geef ik de 3-daagse training MBK (Medische BasisKennis) bij de Academie voor Psychotherapie. 

Ik ben  in 2006 gestart met de Leefstijlhuisarts. Ik ben mede-innovator en regio-coordinator NH bij de Amsterdam School for Integrative Medicine and Health.


Opleiding

Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie (2017-2019) en beroepscoach Practitioner (NOBCO) & CounselorCoach (2017-2018). Hiervoor heb ik Huisartsgeneeskunde gestudeerd aan het VUmc (2013-2016) en Geneeskunde  aan de Universiteit Utrecht (2005-2012)

Diverse scholing met betrekking tot leefstijl en Integrative Medicine; Nascholing Italië (otro-elements), arts en voedingscongressen, congres leefstijl geneeskunde (AIM), mindfulness cursus voor huisartsen.

Diverse scholingen met betrekking tot onderwijs; motivational interviewing (MI), groepsprocessen, toetsvragen maken.