BLOG

Een psychisch consult

Je komt binnen, totaal van de kaart, en vraagt om een briefje voor het UWV. Je bent gestuurd, maar hoopt dat ik je kan helpen. Helpen met een briefje, meer verwacht je niet. Met mijn nieuwe jas aan als counselor zit ik soms in een huisartsen stoel. En ik had toevallig tijd.

Geen grip meer op het leven, zie ik en vraag of dat klopt. En je begint te vertellen. Ik vraag naar de huidige toestand en de gewenste toestand en je gedachtes worden geordend. Opeens begin je te lachen; dit lijkt wel een psychisch consult! En even schrik ik, want wordt dit wel van mij verwacht? Kan ik dit zomaar, zonder aankondiging vragen. Maar gelukkig geef je aan het heel prettig te vinden, en juist geluk te hebben gehad dat ik vandaag zijn huisarts was.

Blij ben ik, met deze koers.

Geef een antwoord