BLOG

Gebakjes

Nee hoor zei je, ik eet heel gezond. Mijn man ook. Jullie letten erg op wat jullie eten. Je man is ook te zwaar en je snapt niet waarom. Twee broodjes voor ontbijt en lunch. Voor het avondeten groente, aardappel en vlees. Tussendoor snoep je niet. Nee daar let je erg op. Je bent daar erg precies in. Nog meer nu je suikerziekte hebt. Van de suikerziekte heb je verder geen last. Je moet wat tabletten slikken, dat is alles. Eigenlijk ben je heel tevreden.

Helaas laten de suikers in het bloed hele andere waarden zien.

Hoe het komt dat de suikers dan toch zo hoog zijn? Tja, dat weet je ook niet. Kijk maar naar deze waardes van afgelopen week. Die zijn volstrekt normaal. Je bent juist blij met de waardes van de suiker.

Je laat trots de suikerwaardes op een papiertje zien. Helaas liegen de bloedwaardes niet.

Hoe het komt dat de waarde van de langdurige suiker in het bloed dan toch zo torenhoog is? Dat weet je niet zo goed.

Ja, als er een verjaardag is dan eet je wel een gebakje, je vraagt je af of dat het zou kunnen zijn. Een gebakje bij een feestje moet toch kunnen? Iedereen eet dan een gebakje en ze zijn zo lekker. Die met slagroom zijn je favoriet; daar kan je niet van af blijven. Heel soms, als de schaal nogmaals rondgaat, neem je een tweede. Maar dit doe je niet elke verjaardag en voor de rest eet je heel gezond. De bonbons bij de koffie vind je ook moeilijk te weerstaan.

Hoe vaak je dan een verjaardag hebt? Oh, je gelooft wel elk weekend. Ja, je komt uit een groot gezin. Er is altijd wel iemand jarig.

Geef een antwoord