Judith Hilhorst

Al van jongs af aan had ik een interesse voor voeding. Ik keek graag mee in de keuken als mijn vader of moeder kookte en toen ik ouder werd ging ik ook zelf met veel plezier koken. Tijdens mijn studie geneeskunde was ik altijd benieuwd naar de niet-medicamenteuze adviezen waaronder voedings- en leefstijladviezen. De cursus over voeding en leefstijl van Student en Voeding sloot aan op die behoefte. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken als arts-docent in het studentenonderwijs, een zeer leuke en veelzijdige baan. Bij deze baan heb ik Annemarie Semeijn ontmoet, die mij verder heeft geïnspireerd om mijn ontdekkingsreis binnen de leefstijlgeneeskunde te vervolgen. Recent heb ik twee cursussen van Wageningen University & Research afgerond: Nutrition and Cancer en Nutrition, Heart Disease and Diabetes. Ik geloof dat de toekomst van de gezondheidszorg ligt in preventie en hoop mijn kennis van de reguliere geneeskunde in de praktijk te kunnen gaan combineren met wetenschappelijke kennis over voeding en leefstijl om zo Nederland gezonder te kunnen maken.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur. Op vakantie maak ik graag lange bergwandelingen.