Welkom bij de Leefstijlhuisarts. Wij zijn Azucena Cuijpers en Annemarie Semeijn, beide huisarts. We hebben samen de huisartsenopleiding gedaan en tijdens deze opleiding kwamen we tot de conclusie dat onze visie op de gezondheidszorg breder is dan wat het huidige systeem aanbiedt.

En met die gedachte zijn wij aan een zoektocht begonnen.

We startten bij het verbeteren van leefstijl en dan met name voeding en beweging. We gaven voedingsadviezen en zetten mensen weer aan het sporten. We gingen zelf ook gezonder eten en bewuster bewegen en voelden ons fitter!

Daarna maakten we kennis met yoga en mindfulness en zagen we veel patiënten met o.a. lage rug en stressgerelateerde klachten die baat bleken te hebben bij deze lichaamsgerichte therapieën. We kwamen er achter dat je met leefstijl veel meer kan bereiken en dat het meer behelst dan alleen voeding en beweging. Ontspanning, relaties, bioritme, zingeving en mindset zijn hier ook een belangrijk onderdeel van.

Binnen de leefstijlgeneeskunde neemt de patient verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid en hebben wij als arts een coachende rol.
Er wordt gekeken naar alle factoren die invloed hebben op gezondheid en de nadruk ligt op gezondheid en welbevinden.

We zien Leefstijlgeneeskunde in de toekomstige gezondheidszorg als een onderdeel in het behandelplan van elke arts en willen met deze website meer bekendheid geven aan deze vorm van geneeskunde.

Ondertussen hebben wijzelf, in onze ontwikkeling, niet stil gezeten. Waarbij Azucena de interesse voor voeding, beweging, zingeving en bioritme vorm gaf door het volgen van een Vinyasa & Yin Yoga opleiding en een cursus nutritionele geneeskunde en gestart is met een opleiding uit Amerika voor geneeskunde gericht op vrouwen. Gaf Annemarie  juist haar focus op de ontspanning, relaties en mindset. Zij is sinds september 2017 gestart met een opleiding tot Integrative Counselor van twee jaar waarbij ze haar eerste jaar als coach succesvol heeft afgerond. In juni 2029 zal zij hiermee klaar zijn. Ondertussen is ze al gestart met het zien van cliënten met functionele klachten (solk) en leefstijl.

Met z’n tweeën komen alle pijlers van leefstijlgeneeskunde weer samen. Want dat deze allemaal met elkaar in verbinding staan, staat voor ons vast.

Maak kennis met ons en met leefstijlgeneeskunde door een kijkje te nemen op deze website.

Wil jij een bijdrage leveren aan de site? Stuur ons een bericht!